Body

Асоциацията на парковете в България (АПБ) организира последното от общо 4 обучения за застъпничество за опазване на природата, които бяха организирани из страната, за да бъдат достъпни до желаещи от всички краища на България. То ще се проведе в София, на 3-4 октомвриот експертите Добромир Добринов, Александър Дунчев, Тома Белев и Стефан Аврамов и е насочено основно към младежи и НПО от Южна България.

Обучението ще представи пред млади и активни граждани опита на природозащитното движение от публични кампании по казуси за опазване на природата (Странджа, Иракли и други) и ще сподели практически знания за законовите процедури за гражданско участие и контрол според правните норми в България. Основните теми на обучението са синтезирани в наръчника по зелено застъпничество, разработен от АПБ.

Обучението в София “Есенс Център” от 10.00ч в събота ( 3 октомври) до 16,00ч в неделя (4 октомври). Добре дошли са всички активни младежи, представители на НПО и служители на държавната администрация от Северна България и Черноморието . АПБ ще осигури храна и хотелско настаняване и ще възстанови разходи до размера на цената на билет с публичен транспорт в едната посока за ограничен брой участници от района на София и Южна България. За участници от други райони на страната бяха предвидени предишнитеите обучения (през февруари в Пловдив, през април Габрово и през юли във Варна).

Обученията са част от проекта „За по-ефективна гражданска защита на природата: Обучения за зелено застъпничество”, който АПБ изпълнява с финансиране от Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП за 2009 – 2014 г.

Регистрации за обучението в София се приемат до 25 септември 2015 г., а регистрационния формуляр можете да свалите оттук.